Thursday, August 26, 2010

Lahanat BETUL!!@#@&!!!!

Malam Ahad lepas Mama said "Call back pukul 9 nanti" after our usually heart to heart phone call selepas iftar.

Terkedu kejap. Apa kes?

When I called back Mama kat Johor kata "Alah apsal lambat, Abah dah nk balik dr Surau"

OK. Must be something very serious.

So dia pun mulalah cerita...

On Saturday selepas habis shopping kt Carefour Batu Pahat, they (Abah dan Mama) was approaced by 4 people with mysterious looking sling bags. One of them handed my parents 2 keping voucher yg kena dikoyakkan and started babbling about sales kt Pacific dan iklan pulang ke kampung dengan kereta Pesona di TV3 (eh ada ke iklan nih??)

Mama was in her automatic defensive mode but Abah pulak, tak tahu kena sampuk apa, ikut je cakap orang tu - which is very unlikely for him!

My Abah koyakkan voucher dia, nothing. My Mama refuse to koyakkan hers and so my Abah did the honours. Gaaah! Tetiba ada one Indian girl from the group, terlombat2 macam beruk makyeh kata my Mama dah menang kereta (WTH?)

"Oh, pakcik dan makcik ada can ni nak menang, tp kena cuba satu lagi voucher selepas yg ini" and while handling this over to them, she said they have to open it infront of their manager. (Double WTH!!?)

"Boleh pakcik bawak kami ke sana?"

Immediately my mama went from defensive to mak singa nak makan orang punya mode "NO!"

"Tak apalah, kami ada kenderaan sana, boleh pakcik ikut kami"

and my Abah ikut je (arghhhhh kenapa Abah I tetiba berubah ni????)

So they drove my parents to Taman Maju and my Mama terus bukak segala barang kemas, duit simpan dan kunci dalam glove compartment kete.

Masa kat atas tu, disebabkan tak dapat influence my parents, the manager (nama Jason ke Vincent - rambut bleach - sah sah ala2 ganster - manager ape camtu!) cakap main tengking2. My Mama cuma boleh berdoa non stop.

Adake diaorang suh bayar RM6000 utk insurance dan tax kete yang MUNGKIN akan dimenang kalau bukak the 2nd voucher tu. WTH WTH WTH????

Bapak I bukan nya Tan Sri. Dia orang kampung dan pentioner je! But too bad, to get out of the situation and from getting worse, my dad terpaksa bayar deposit RM100 and left his contact number, kata we have to find the money first coz its a lot. So after placing the RM100, they went home.

My mother was so worried dia menangis teresak2 kat dalam telefon siap semayang Isthikarah + Hajat + Sunat, doa macam2 dah.

I couldnt sleep that night, so I googled - simple je - bayar RM6000 dapat kereta

nauzubillah hi min zalik  astargfirullah hal azim memang SYAITAN NIRAJEEEEEEEM!!!

Rupanya this company has been conning people for 5 years turun naik turun naik Tribunal pun takde effect. They go by so many company names.

Siap ada sorang ni bukak website dedicated to get back at these scammers and provide as much info as possible.


Allah SWT itu Maha Berkuasa, on the last page of the comment I found the exact same address of the place my parents kena bawak tu. MEMANG SAH DEPA NI LAHAT PENIPU PRAYING ON INNOCENT KAMPUNG FOLKS OF BATU PAHAT.

In KL it seems that these people are active around some places right now near Nandos at PudurayaKelana Jaya LRT and Berjaya Times Square

Here are some blog and website postings found over the internet yg telah "menyelamatkan" my parents from losing 6K.






2 comments:

  1. bc n3 u ni..huhu wat i rs nk menangis jerk..i pernah kena..3k gak duit i melayang..skit hati btul lah dgn diorg ni...tp i kt area KL(kepong. xtau mcm blh terpengaruh dgn diorang tu.huhuhhu rs bodoh sgt...

    ReplyDelete
  2. Siti

    You boleh mengadu kat Tribunal Pengguna. Starr Healthcare Sdn Bhd telah diarahkan oleh Consumer Claisn Tribunal utk bayar balik RM6000 Md Zin Nasuha. Cubalah Siti

    TT

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.