Thursday, June 07, 2012

Sepandai-pandai tupai melompat - Curi Telefon Tapi Tak Reti Guna

PLEASE SCROLL DOWN FOR RECENT UPDATES


Sekarang ni tengah viral pasal cerita Patrick Lim dan Galaxy Note nya that he said was stolen by this modern day Bonnie and Clyde called Ejall and Ellina Maulad Mahather.

Patrick says :
Met an accident just now because I was trying to avoid a crazy motorcyclist. Some bastard stole my phone while he tried to reverse my car. I have no idea when will I get my new phone , because obviously Im already broke , so there is absolutely no way to contact me besides Facebook. 2012 so far is proven to be a bad year. Got injured during 428 rally , and now car accident plus fon stolen by a hypocrite. I will get back my sim card by tomorrow , and the number will still be the same. 014*******. Thank you very much. Peace.
RECENT NOTE POSTING FROM PATRICK IN ENGLISH HERE

Does the name ring a bell?
Well Ellina Maulad Mahather adalah ibu kepada arwah Aaliyah Ayman Hussin Abdullah. Al Fatihah.


Read here

So I tak nak pass judgement la tapi aint it kinda stupid kalau kau pergi curi telefon orang lepas tu pi login kat Instagram dia????


OMG macam tak ada keinsafan langsung pada dia selepas anak dia meninggal...how sad???

I really kesian kat this Patrick. I wished that he would write his note in Malay/English so I boleh faham apa dia cakap. All I faham was the guy's name is Ejall and I dont think this is first time dia curik phone coz I pernah nampak gambar dia kat another friend of mine punya profile kata this is the guy yang curik BB dia (coincidence that this guy is now using a BB??? huhuhuhu)


So for all I know this Ellina is quote famous jugak la in the HipHop Dance scene...ada group sendiri katanya called Empire Dance Crew di Plaza Masalam. Pernah juga masuk paper pasal talent dia ni..



So siapa yang biasa nampak Ellina kita ni tolonglah nasihatkan dia pulangkan galaxy note Patrick tu. Kesian dia. Bukan senang nak beli - singgit dua ringgit tak dapat.

I checked her photos kat FB, then ada satu album ni titled "me n mom/dad" - compared to a photo taken during the trial...alamak same makcik lah! Huhuhu


Makcik if you are reading this, tolonglah nasihatkan anak makcik tu kalau betul dia ke atau boyfren dia yang curi telefon orang, suruh lah dia pulangkan. Tak berkat curi harta orang huhuhuhu

p/s my friend Julie helped me fit the pieces together about the dera part...thanks Julie. You're awesome!!

RECENT UPDATES :
  • Patrick has posted a new note in English here
  • Another guy also said the same guy stole his Samsung170 (this guy has to be stopped lah!)







Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.

17 comments:

  1. Apakahhhhh????? Ya Rabbi . Tatau nak komen apa dah. But dear , i support whatever that u r doing with the food group thingy and skin disorder itew. LIKE 179 kali.

    ReplyDelete
  2. this is one crazy bastard madefaker..!

    ReplyDelete
  3. Orang cmni wat muke bodo n xtau je bile kat depan ni...

    ReplyDelete
  4. sokong hudud..kasi potong tangan..

    ReplyDelete
  5. Only happen in Malaysia where case reported so long no action been taken. Apa ajaran dia belajar itu? Hari hari sembayang untuk apa?

    ReplyDelete
  6. Noob ppl get noob gf

    ReplyDelete
  7. cant wait for the story came out on news tomolo.. stupid MF!!

    ReplyDelete
  8. http://wargamarhaen.blogspot.com/2010/09/masih-ingat-pada-jantan-ibu-tak-guna.html...read this one..

    ReplyDelete
  9. da kuar cite mcm ni lagi xkan xdaa tindakan from polis? nak tunggu apa lagi??come on la...do u need an official invite to investigate??

    ReplyDelete
  10. WTF>>>!!!! manusia ape benda ni? bodoh gila!!! mmg suka curi phone dgn cara yg sama - tlg kereta yg breakdown kat jln raya...becareful my fren, kalo kete break down, jgn tinggalkan benda2 mahal dlm kereta...

    ReplyDelete
  11. report polis la senang. Baru cerita ni ada penghujungnya

    ReplyDelete
  12. mmmm...mmg patut lempang dua2 sekali..muka pun poyo...

    ReplyDelete
  13. Minah ni decision making cam gampang.. boyfren pak itam afrika gi bunuh anak dier.. sekarng bfren laki melayu.. rempit cilaka kaki curik pulak.. dah lar nama gempak ingat glamer.. sekarang lu nama glamer semua orang lagi ingat.. kutuk daa sampai bila2.. baik pindah gi indon ke nepal jer business repo camner nie?

    ReplyDelete
  14. http://blogetery.com/members/ellejal/activity/3315013

    http://ellinamahather.blogspot.com/2012/06/one-day-i-was-on-ma-way-home-from.html?showComment=1339587993880#c9083549255266131765

    ReplyDelete
  15. Yang komen kat sini guna nama "Elle Swagg" tu lah perempuan tak guna yang bernama Ellina Maulad. Di bagi link tu suruh kita baca cerita benar dia. Macamlah kita ni bodoh sangat nak percaya cerita tak munasabah dia. Taubatlah engkau Elle Swagg. Kurangkan dosa tu sikit.

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.