Tuesday, August 18, 2009

I Was So Big

Sebelum pergi babymoon, kawan sekerja ada pesan "jangan makan MakDoNoll banyak2 ma nanti anak pun macam MakDoNoll"

Tak bole lupa la...memang these last few days last year, pergi memana orang tengok kita macam Nadia Octoplet tu hah.



Babymoon sebulan itu jugalah saya bagaikan puteri. I DID NOTHING!
dan lepaskan geram pada koleksi dibawah



Lepas tu barang-barang persediaan macam orang nak pergi perang tau tak









Nurse kata, "kao nak lari dari rumah ke dik???"



Walaupun DH hanya bawak beg Anakku tu dulu ke labour suite :P

OK...let me give you the status of some of the stuff QM gila babas nak beli masa preggy Syasya
Ye la...orang da LAPAN TAWON takde baby kan

Setahun selepas gambar-gambar ini diambil...

Bantal U Mobile



Tempat fav Syasya lepaks je sandar minum susu. Impian nak breast feed hanya kesampaian sebulan sahaja atas masalah kesihatan saya.



Bukan nak buat lampin...buat BEDONG



Useless :P



Hancus - sebab selalu lipat tengah2 dia da koyak...Syasya the Leo nampak je koyak...praaaaap dia tarik lagi sambil senyum.





Ada tersadai kat store. Tapi benda ni, macam2 tempat holiday dia dah pergi tau!





Sempat pakai kejap je - Syasya baka bapak dia tinggi melampai

Tapi banyak-banyak ini yang paling berharga







Langkah kanan. Nak cuti sebulan babymoon, MPH ada garage sale kat concorse The Weld...mak sopping bagai la!

These are Syasya's favourite. Kadang dia baca dalam bahasa zezezeze dia (after watching sesame street alphabet...Z is the most favourite sound now)

Dan 5 bulan sebelum itu saya sudah start membayor pada cheti Grolier :P

Dan paling tak menyesal beli. Save duit 5 bulan nak beli :





Hakikatnya saya tak menyesal berbabymoon tanpa gaji. Minda yang sihat dan tenang sebelum bersalin adalah yang terbaik. Saya dapat rest yang cukup, exercise yang cukup, tidor yang cukup, berblog yang cukup (opppppssss!!) masa tu tak kenal FESBUK

Mana tau cabaran dan detik getir antara hidup dan mati yang akan saya hadapi 2 hari lagi selepas hari ini setahun yang sudah.

Allah swt dah bagi clue awal-awal, hati berat je mengatakan duit boleh di cari...

..nak tau kenapa???? TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

5 comments:

  1. cantiknya kening mu kak..
    kak berkenan tgk baby bath tu,,ada plak tempat utk baring..bole beli tu 3 rd baby ni...
    tp mmg byk nya barang..smpi kena sound dgn nurse ek?

    ReplyDelete
  2. wahahah..memang nak lari dari rumah kalu gini pnye packing.

    o,ni la baby crib yg sis ckp dulu eh..best..berbaloi save duit =)

    yeah..tak sabor nk tunggu kisah seterusnya setahun nan lalu =)

    ReplyDelete
  3. eh samala kita punya baby bath tu. mine is blue color. i suka sgt coz memang membantu i yg x pernah pegang baby ni.now ni pun dah tersadai kat store...nk bg org sayang...nk tunggu dpt baby baru ntah bila la pulak ye

    ReplyDelete
  4. kakak QM,
    i like being BIG during the BIG time. Give me BIG smile despite of BIG commitment. Comel lah you kakak. Kadang2 berdua tu lebih baikkan.

    ReplyDelete
  5. Hi sis!...
    terpegun ngan koleksi sophie kinselle. ekeke....mau pinjam!!

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.