Thursday, June 25, 2009

Esah Ju On

Walaupun rumah dah berpagar bagai untuk keselamatan...tapi ada juga yang "bolos"
Tiba-tiba muncul balik
Harap-harap tak ada orang yang akan sakit jantung tengok video clip ni..
mana-mana mak akan berasa seram kerana tak sangka jadi macam ini walapun sudah "berpagar"

video

Takut ke???

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

ngeh ngeh ngeh Tipah tertipu tak?

Itu la nama gelaran Syasya sekarang. Esah Ju On

Sebab she is so ganas now, I have to "kandang the house"
The living room la.
Terpaksa...if not setengah mati pengsan kejar dia.
Tak mo masuk crib da. Masuk sahaja dia jadi Andre Bocelli dengan diafram2 nampak tarik dalam2 lepas tu kuar la suara soprano tu.

TOO CRAMP katanya.

And only her otak geliga macam Michael Scorfield (I wrote about it before) boleh pikir benda-benda macam ni.

I put the cushion to hide the hole



Aleh-aleh otak geliga dia buang cushion and I saw this lubang



I pikir it was safe enough for me to pop to the kitchen for a drink ke apa. With huge space at least she has room to run around golek-golek suka dia...

Aleh-aleh kawan da duduk kat mini tangga (I caught her 2x doing this...macam Houdini tetiba muncul dan duduk kat mini tangga (just two steps) I cant put my head to how she does it. So yesterday I pura-pura pergi kitchen and tip toe back.

Dapat tangkap juga akhirnya!

Nak luruh jantung I....gosh.

And you know what DH said?

"Standard la...dulu I kasi satu rumah gelap takde letrik dengan projek-science-diam-diam-dok-dalam-bilik...masa I kecik"

Agaknya ini balasan dosa I dulu selalu suka bolos mak guard kuar dari UiTM kan?

3 comments:

  1. maknya nakal dulu2 kot?
    darah dan gen yg mengalir mewarisi kenakalan mama nya dulula tu..ekekek

    ReplyDelete
  2. ahhahaaha..
    alamak.. takut la plak erina ni.. same species cam sya.. sangat hyper..

    ReplyDelete
  3. kekekkee comel comel... tp kalu dia wat malam2 time kita tgh tidur mau saspen nihhhh...

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.