Thursday, August 30, 2012

Harga Baskin-Robbins Selepas 31% Discount


Biasanya setiap 31hb kebanyakan outlet Baskin-Robbins akan mengadakan discount 31% off normal price of hand-packed ice cream diaorang.

Untuk bulan Ogos ada promo - 3 HARI BERTURUT-TURUT from 29 Ogos sampai 31 Ogos diaorang buat promo ni heeeeeeeeeee (racun)

Kebetulan I live not far from the SS15 Baskin-Robbins outlet. Seberang jalan tapi kena catwalk juga le. Memandangkan Aliya baru sahaja habis trial dan score dengan jayanya beberapa A (walaupun Maths kecundang lagi) but just to keep her spirits high, I decided to give a treat.

Actually dah double check online, ok BR takde trans fat (fuh selamat) I might have a taste or two masa Mimi dah tidur (at night) that way if she wants milk, hopefully dah out of my system huhuhu (amin...)

But actually this review gives me a chance to exercise hehehe
So this is the start of my journey...nampak? Kita kena jalan sampai hujung sana ye...then turn right. There is a flyover from SS14 to SS15.




Area ni memang best, tapi tu lah kena careful sikit kalau berjalan jangan sampai attract attention sangat.

See, I love to see the view on both sides of the flyover. Call me crazy but sometimes, walking is good for your overall health (including MENTAL)




So bila sampai hujung tu, you have already crossed Jalan Jengka and reached SS15 to near Taylor's College. Deret kedai situ ada baaaaaaaaaaanyak benda yang best-best - McDonald, Starbucks, Tutti Fruti ho ho ho (best ke?) dulu ada Burger King but diaorang pindah ke Subang First belakang area ni.





So tadaaaa sampai jugak. Biasanya memang takde orang pun ke sini. But today there is a crowd sikit.





hehehe...crowd la sangat but not too crowded which is good...for ME.


Now for this discount is ONLY APPLICABLE to hand-packed Half Gallon, Quart and Pint. I tak sure la Half Gallon berapa perisa boleh pick but, for me if u buy Quart tak berbaloi sebab boleh isi 2 perisa sahaja. Baik uols beli Pint sebab for 2 Pints you can get 4 perisa. Beza harga is only about RM3 camtu (not including Gov Tax)


Before you choose you can taste drive hehehe - RASA jangan segan silu. RASA sampai puas hati pun tak apa. Kadang rupa tak mengambarkan rasa. Dont worry, they will always layan you walaupun you nak rasa the whole 31 flavors yang ada sekalipun ngeh ngeh ngeh. Then masa rasa tu, make sure 2 ice cream tu kena la. Jangan la ambik choc mint ke lepas tu ambik mango yogurt ke. Mau muntah hijau hehehe PENTING tu RASA


Biasanya kalau hand-packed take away, diaorang akan pack dengan dry ice. Sebab tu sy selamba catwalk balik tanpa risau ice cream melt. So ni adik server tu tengah nak pack with the dry ice.




And even the topping pun boleh rasa. This time I malas nak tambah topping sebab nak makan sikit-sikit dan simpan. Tapi biasanya kalau ambik 3 scoops tu pun memang letak - my favourite is strawberry sauce dgn nuts




Berbaloi ke? Usually kalau 3 scoops kecik pun dah RM18. For me RM17++ for the Pint tu berbaloi la kalau tringin sangat nak ice cream macam ni. As they say la kan, nak langgar pantang pun biarlah langgar in style MUHAHAHA (gelak evil)



I dont indulge my kids in these pun but yet I dont deprive. Macam zaman-zaman I dulu lah kan, kalau Abah I beli 1 botol besar A&W Rootbeer tu was special occassions kan...birthday ke, pass periksa ke. Lepas A&W was Pizza Hut. If it doesnt become staple food, kira oklah

Anyway I purpose did this entry sebab mesti korang sibuk nak tahu berapa discount tu kan? Saves you the trouble right. Public service la ni kan Ha Ha Ha



\
size satu pint. 2 pint sama tinggi minyak masak cap BURUH hehehe

yeee...cuma utk handpacked je. Jangan jadi cam minah sorang masa nak bayar tadi, ambik 1 scoop RM7++ then asked "takde discount ke? Kata ada discount 31%" *facepalm*


berguna kan "public service" entry I ni LOL

Anyway, my BR masih duduk bertapa dalam fridge. Karang la baru layan dengan Aliya. Tunggu Mimi tidur. I just hope she outgrows her dairy allergy...kesian pun ada. So Wan Maisarah, lepas ni kita detox berjemaah. Jangan risau, roda putih2 banyak MSG tu setahun sekali je....KUT....hik hik hik

2 comments:

  1. awww... u're soo sweet. u still have the tots of me ye. hahaha. haritu my husband rembat 1 quart je. kat alam anda tu ramaaaaaaiiiiii berato. lucky u kakak u get to taste dulu. haritu orang ramai tak sempat nak rasa sangat~ ;)

    ReplyDelete
  2. hi... cari info pasal BR eceli.. terjumpa blog ni... tq 4 the info.. hehehehe
    n baru tau BK tu pindah blkg2 tu.. aritu nk g BK skali tgk dh x wujud.. baru sy tau... tq tq

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.