Monday, February 20, 2012

38



There are 38 surviving plays written by William Shakespeare.

The gate of the sci-fi TV series Stargate SG-1 can stay open a maximum of 38 minutes.

In Taiwan and some places in southern Chinese mainland, "3, 8", but not "38", is slang for stupid/idiot,especially women - WHAT???

There might have been more than 38 times I have prayed for a miracle to happen...


Mimi's eczema at her worst


sleeves Mimi berdarah - she garuk sampai nearly ke daging

Tapi Allah SWT biasanya turunkan dugaan sebagai penghapus dosa atau sebagai persediaan menaikkan darjat kita. So I rasa...another year older is really not special UNTIL I rasa bersyukur kerana masih dapat melihat ini 


dan kerana dugaan itu saya mampu berada di tahap ini



SYUKUR ALHAMDULILLAH ALLAHHUAKHBAR!


3 comments:

  1. Happy Birthday!! :-) Age is just a number. Yang penting enjoy dan syukur dengan apa yang kita ada.. :-)

    Kak, macam mana ecezma boleh hilang? Aina is on the mild side. Tapi kalau pergi jumpa doktor, doktor cakap kulit sensitif je. Kesian jugak la tengok dia tergaru garu kadang sampai berdarah. Doktor bagi krim, habis krim tu jadi la balik.

    ReplyDelete
  2. Jom sembang2 kat our support group
    https://www.facebook.com/groups/ekzema

    I saspek the doktor has been giving you topical steroid. Long term use menipiskan kulit dear..sian Aina

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum dik ... thanks for the info on the taska .. mengucap panjang akak - eloklah kalau perkara ini dah jadi perhatian masyarakat. Akak nak berkongsi citer sikit pasai ekzema anak comel tu .. anak bongsu akak dulu pun macam gitu lah keadaannya ... kakitangan, perut , tenguk penuh dgn kuping2 dan luka2 ekzema ... puas berubat doktor/tradisional .. makan ubat doktor juga dapat meredakan sikit kegatalan tu - ini terjadi masa dia berusia 3-4 tahun, masuk ke umur 5 tahun .. ekzema tu makin surut dan kurang hingga ke harini dah berusia 6 tahun - kulitnya makin elok - tiada lagi garu2 cuma bila cuaca kering - ada juga dia menggaru tapi taklah sampai berdarah2 ... memang menguji kesabaran menjaganya - banyakkan berdoa dan insyaAllah, sakit ni tak lama - makin dia membesar makin matang kulitnya dan akan sembuh sediakala ... :-) bersabar yea ... memang kena berkrim doktor dan makan ubat ..tapi tak lama ..jangan risau. anak akak dulu lagi teruk ...perutnya tak pernah tak berdarah, bila dapat menggaru bagai nak terkeluar isi2 daging badan tu :-( memang gatal sesangat .. insyaAllah, ikut je nasihat doktor disamping sapukan badan tu dgn baby johnson lotion yang mild - kulit jangan bagi kering ..ya.. take care.

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.