Friday, September 04, 2009

Ya Allah...Murahkan Lagi Rezekinya

Hari ini memang hari yang penuh rahmat.

Kami berbuka Nasi Minyak Orang Kawin...macam kat Johor.



My husband's big big bos belanja semua makan. Selalunya dia akan buat Majlis Berbuka di rumahnya but since H1N1 ni dia kata terpaksalah cari alternative lain.

I kalau ada acara makan2 diajurkan oleh the big bos memang tak tolak. Sebabnya dia berasal dari Muar and most of the food citarasa Johor.

Hari ini kami berbuka dengan lauk :



Daging & Telur Pindang Masak Hitam



Acar



Dalca



Ayam Masak Merah

Kadang-kadang teringat juga macamana mulut ni kadang2 mengomel kecil, kalau ada yang tak kena - macam bulan ni bulan puasa tapi hubby 20% je duduk kat rumah, sampai dia dah naik muak naik kapalterbang. Tapi I tak muak dapat Ferrero Rocher

So hari ini ada rasa keinsafan sikit. Rezeki yang murah kadang-kadang sudah dijadualkan untuk kita jadi kita kenalah bersabar.

Semoga Allah Murahkan Lagi Rezeki Datuk Mahfuz & HZN Associates Amin :)

1 comment:

  1. semlm jiran i kasi nasi ayam...fuh meletop punya sedap...murah rezeki i dan murah rezeki dia :D...ni nasik kenduri kawin ni yg buat i tak tahan ni...

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.