Tuesday, March 31, 2009

Hujan

Demi Kerana Sayangkan Suami, hujan pun aku sanggup redah...ini kisah 24 March 2009 yg lepas.

Hajat di hati nak ke pasar. DH tak dapat cuti so I sent Sya to our most trusted babysitter Dayana. I took EL coz I am not too confident that Sya is well yet. At least kalau apa-apa I am at home just 10 minits from the babysitter's house. DH insisted that I got some rest from last night's ordeal and not to worry too much so he said hantar je Sya kat Dayana. Sepanjang malam tak tidur asyik check temperature Sya and basahkan badannya nak turunkan suhu.

Like I said. Hajat di hati nak ke pasar which is only 10 minits from the apartment. Tapi pagi-pagi sudah ini macam apa macam?



However I am thankful that its raining as it reduces the heat a bit. I pun da mula nak srot sret srot sret - flu la apa lagi.

Tapi makcik tengah suspend sekarang...asyik nak makan mangga muda, tomyam, laksa...sume masam2 je...

I had some for breakfast (coz borongs from Kuala Perlis) this is NOT highly approved by my mother. Kalau nampak mesti kena bebel punya. Gastik la..itu la..



Walau segantang coklat pun yang dibawa balik dari Langkawi, it cannot surpass that to ease my cravings. Habis licin menjilat jari.

9.30am dengan rasa tak sedap hati sebab takut banyak Apek2 pasar cabut balik, I redah sahaja. DH da lama tak makan Mee Bandung Tanjung Agas, so I decided as a suprise hari ni, bolehlah buat.

10.02am balik dari pasar habis lencun. Thats a sacrifice a wife makes I guess to prepare a nice meal for her husband. Moga Allah rahmati my efforts. kelenjenunan dan kaki menjadi sejukku.

Hasilnya :



DH senyum sampai ke telinga bila tau I masak Mee Bandung.

Kalau nak try buat, you can find it at my online cooking book - http://yokmakan.blogspot.com/







1 comment:

  1. slurrpsssssssssssssssssssss.. (err.. i selalu beli adabi nyer instant packet jek at giant..):D

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.