Wednesday, February 25, 2009

Rezeki itu ada di mana-mana

Today when I went out I really wanted to look for new PJs (Pyjamas..Jammies) for Sya.
Kesian anak dara sorang ni, baju suma dah singkat2.
But you know how expensive good quality kids clothing are right?

I was clueless actually, tak tahu where to go to but had Anakku in mind. Tapi itu pun dah tentu one piece around RM20 and above. Consider mahal jugak tu. Nak beli mau ada 10 helai - 5 pasang. Kalo RM300, rabak la macam ni. Brand yang murah2 tu ada, tapi I tak suka bila da basuh dua tiga kali dia berbulu.

Since I so unfamiliar with the Pandan Mewah area, I decided to take the bus. Most buses there showed KLCC so kalau sesat2 pun sampai KLCC ye tak.

But bila sampai LRT Ampang and Anakku in Ampang langkah ni macam berat je nak turun. So I followed the bus sampai KLCC (atau mungkin sebab lutut sakit)

Tapi dalam hati (masa dok termenung dalam bus tu) dah tak tahan sangat tengok Sya's jammies. She grows so fast and I wanted her to be comfortable. I notice now she comes back in her day ware, the ones yang baru beli. My baby sitter pulak jenis yang baik hati, tak nak hurt my feelings so I bet she didnt ask me if I bought any new jammies for Sya.

So I pun slow-slow jalan kat KLCC tu macam orang gila...tak ada hala tujuan. Mula-mula nak menuju ke kedai2 baby kat Masjid Jamek. Waaaaa males-males....cari punya cari arah, hati kuat pulak nak masuk ISETAN.

Since I dont have a habit of Window Shopping, I trus ke children's department. Oh course nampak Baby Guess tutup mata...bukan nak cari baju outing ok...cari jammies. Mula-mula tak jumpa, but then I saw this one stack of jammies from KIKO. Baby KIKO ni typical baby nye jammies....so not my taste (I like bright colors) but sepasang RM17.90 & RM19.90 tu macam memang loteri la kan.



After picking three and 2 packs of socks for her, I pun round stack sebelah dia...what I saw made me want to scream and shout happy.
SESAME BEGINNINGS at 60%.
I love SESAME BEGINNINGS (coz me and DH memang grew up with SESAME STREET). Their jammies are so cantik and bright.








Dah alang2 SALE tu beli la jugak 2 pasang baju day ware




She also got a stylish pink ELLE jammies for less than RM20 Hu Hu



Bayangkan...sepasang at RM65 I got it for Sale at RM26. What a bargain. Rezeki Sya lah. Itulah orang kata, rezeki anak ada di mana2.



6 comments:

  1. I suka betul gi children's department. Kiut miut baju2 dia. Kalau I ada anak mesti duit perabis kat clothing anak2. Well, maybe its a blessing in disguise after all.

    ReplyDelete
  2. Emy

    Indeed it is. There is always a blessing in disguise.

    ReplyDelete
  3. wah borong sakan dia....kalau baju ank2 ni i suka beli yg murah, bila tgk dah sakit mata, i buat kain buruk, hati pun tak sakit :D..kalau beli baju mahal ni..adoi punyalah sayang nak buang atau kasi org...

    ReplyDelete
  4. Lyana

    Kat Norway memang murah dan berkualiti kut...

    Setakat ni yg OK dan paling murah ialah BABY OK dari TESCO. Tapi la tak leh nak drive camna nak pi TESCO

    Tu beli pun sebab RM26 sepasang that means RM13 sehelai baju atau seluar. Kalau dak RM65. Mahai tu!

    Mana nak dapat harga tu sekarang...koman-koman pun mau dok ada RM19 ka...RM15 ka...

    ReplyDelete
  5. suker sgt a good deal...mmg betol2 rezeki. whch remind me to start stock-up baju my boy, pun mcm dah "shrink" baju2 tuh

    ReplyDelete
  6. suryati

    cepat ke ISETAN he he he
    sungguh, lagi2 time ekonomi meleset ni kita kena make the best of what we have. akak tengok kat bahagian boys pun cantik2 and worth the bargain.

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.