Monday, February 23, 2009

Hadiah dari Abah

I can't remember the last time my dad bought me a birthday cake. Must have been ages ago.



Sorry..da sedap makan mocha kek ni baru ingat nak ambik kamera. Me to old for blowing candles and birthday song, so walup ke trus LOL

Tapi sejak I kahwin and my husband jadi the only menantu lelaki dia, my relationship with him have improved tremendously. Bukan salah dia pun kan, I ni memang "notty" nak buat camne, sampaikan my dad rasa takde sapa nak kat anak dara dia sorang ni. LOL

This year dia senyap-senyap ajak my mom pergi pekan Parit Sulong. Dia suruh my mom tolong dia beli kek rupanya.

Lepas tu dia tanya I samada I nak makan Pecel Le Le tak (Pecel Ikan Keli)

Dengar aja dia cakap Pecel...waaa terliur I.



Ditambah pula Mama did her famous rojak tauhu



Since I still on a strict diet, nasi satu mangkuk je.



I think this is the best birthday present yet from my dad he! he! He!

SAYANG ABAH!



3 comments:

  1. the rojak tauhu mmg membuatkan air liur i meleleh lar n oso the pecel..yummmeh nyer

    ReplyDelete
  2. i tak tau pecel tu apa..but the cake mmg buat i terliur okay...baiknya abah u...abah i tak pernah belikan kek utk i, bday i pun dia tak ingat haha...but kalau i nak mkn apa2, just bgtau dia..mmg dia belikan :D..kasih ayahkan...

    ReplyDelete
  3. Alahai..sedapnya..kek tu..haish kenapa la blog i visit pepagi ni semua cerita pasal food?

    ReplyDelete

About Me

Farah Rahim is the co founder of the REAL FOOD movement in Malaysia under the local support group called "HOMEMADE - Air Tangan Ibu" as well as an advocate of managing asthma, allergies and eczema naturally via NaturalAAE. She's the official Malaysia's ambasador of Jamie's Food Revolution. When not an activist she's a Stay at Home Mom to 3 girls who loves nothing but good ol' homecooked meals.